Има ли желание за смяна на щрангове

Старите метални тръби, които изграждат различните системи в жилищните кооперации отдавна са си свършили работата. Сегашното им ползване е свързано с все повече проблеми. Водата е с лошо качество, все по-бавно стига за горните етажи, а запушването на канализацията е често явление. За да се отстранят тези проблеми завинаги е наложителна спешна смяна на щрангове.

За да се постигнат добри резултати за целия вход е необходимо да има желание от всички собственици за смяна на вертикалните и хоризонтални щрангове. Тази смяна ще осигури нормално функциониране на системите от абонатната станция до последния етаж. Необходимо е само собствениците на жилища в съответния вход или кооперация да вземат решение на общото събрание и да потърсят фирма.

Смяната на щрангове трябва да се повери на професионалисти от фирма за ВиК услуги. Това е работа, свързана с много трудности и отговорност. Проблемите идват от тежките метални тръби, които трябва да се премахнат. Поставянето на новите полипропиленови тръби е лесно, защото тръбите са леки и лесно се работи с тях.

Професионалистите имат много строга организация на целия работен процес, което им позволява в рамките на един работен ден да се справят със смяната на щрангове, а това е много важно за живущите във входа – водата ще бъде спряна за малко време. Всички отпадъци – стари метални тръби, строителни отпадъци от къртенето, ще бъдат почистени от работниците и извозени на определеното място.

Старите щрангове ще бъдат заменени с нови полипропиленови тръби, които имат редица предимства. Преди всичко те не корозират, имат гладка повърхност, дълъг срок на ползване, леки са и с тях се работи лесно. Единствен пробленм при тях е, че се чува шум от преминаващата вода. За отстраняването му се прави шумоизилация. На всеки нов щранг се поставя спирателен кран.

Направената смяна на щрангове ще ви осигури така желаното спокойствие. Вече спокойно можете да затворите жилището си и да не се страхувате от наводнение. Вложените средства в този ремонт са инвестиция за комфорт в семейството. Водата ще бъде с нужното качество и налягане, а запушените канали ще останат в миналото.

Ако блога ми ти допада, то абонирай се за публикациите в него

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *