Как и защо да се назначава синбиотик

Много са причините, които могат да предизвикат нарушаване на чревната микрофлора. Различни проблеми на червата, дисбактериоза, простудни и вирусни инфекции, небалансирано хранене, стрес, прием на антибиотци и редица други променят състава на микрофлората на червата. Така се влошава работата на стомашно-чревния тракт и се задълбочават здравословните проблеми. Най-добре микрофлората се възстановява при употреба на синбиотик.

Това е био препарат, в който са комбинирани пробиотик и пребиотик. Пробиотика съдържа голямо количество живи полезни микроорганизми, а условията за тяхното развитие и размножаване се осигуряват от пребиотика. Така синбиотик се отличава с добре балансирана бактериална комбинация. Тази идеална комбинация засилва обменните процеси, както и функциите на останалите органи.

При слаб имунитет се създават условия за лесно и бързо развитие на патогенните микроорганизми и тогава човешкото тяло е податливо на всякакви болести. За силен имунитет е задължително да се ползват био препарати, за да се възстанови организма и се постигне силен имунитет.
Нормалната работа на стомашно-чревния тракт почиства тялото от токсини, от продуктите от разграждането при метаболизма, а храносмилателните процеси са подобрени.

Особено поожителна е ролята на синбиотик при употреба на антибиотици. Последните унищожават и част от полезните бактерии и само с био препарат с високо съдържание на полезни бактерии може да се възстанови биобаланса на организма.

Тази добра комбинация между пробиотик и пребиотик е подходяща за всички възрасти. Не са регистрирани странични негативни влияния. Подходяща е и за бременни при проблеми с чревната микрофлора. За децата има специални разработки и се предлагат в удобна за прием форма. За да се определи точния вид на нужния ви био препарат с живи бактерии е необходимо да се консултирате с лекар.

Всеки синбиотик се прелага в опаковка, върху която е отразен съставът му. Информационният лист към препарата съдържа пълно описание на комбинацията както на щамовете на бактериите, така и на пребиотика. Освен това в него е посочена ориентировъчната доза и продължителността на приема. Особено внимание трябва да обърнете на условията за съхраняване и срока на годност. Това са живи бактерии и при съхраняване при повишена влажност на въздуха може да се активират. Така синбиотика става негоден за употреба.

Ако блога ми ти допада, то абонирай се за публикациите в него

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *