Когато смяната на щрангове е на дневен ред

Смяната на щрангове от доста години е на дневен ред. Много домакинства започнаха тази смяна без да чакат решение на общото събрание, защото са загрижени за собствения си дом. Премахването на старите метални щрангове и поставянето на полипропиленови тръби значително променя условията на живот в семейството. Водата е с по-добри качества, запушените канали остават в миналото.

Тази частична смяна е добра, но в никакъв случай не може да бъде с ефекта на цялостната смяна на щранговете. По тази причина е добре собствениците да направят всичко възможно за да се сменят хоризонталните и вертикални тръби от абонатната станция до тавана. Така за всички етажи водата ще бъде с еднакъв дебит, топлата вода ще идва веднага, а запушените канали ще останат спомен. Не трябва да се забравя, че старите тръби имат пукнатини и могат да причинят наводнение. Ако това се случи, то разходите по възстановяване на щетите ще са много повече и ще се наложи да се справят и със съседите под вас.

Тръбите от полипропилен са здрави, не корозират и са с дълъг срок на ползване. Леки и удобни са за работа, за отстраняване шума от преминаващата вода се прави шумоизолация. На всеки нов щранг трябва да има спирателен кран, който ще се ползва при работа по съответната тръба.

Смяната на щрангове се прави най-качествено от професионалисти в тази насока. Това налага да потърсите в интернет подходяща фирма като се съобразите не само с цената, а и с това какво се предлага за нея. Работниците ще отстранят старите тръби, ще поставят нови и ще направят нужната им изолация, за да не се чува шума от движението на водата. След приключването на работата всички стари тръби и строителни отпадъци ще бъдат почистени и извозени.

Смяната на щрангове е необходима за целия вход защото не само ще бъде по-евтина услугата, а и ефекта от процедурата ще бъде реален – чисти тръби от абонатната станция до последния етаж. Само това ще гарантира пълна възвращаемост на вложените от вас средства. Смяната на щрангове е инвестиция за вас и вашето семейство и нея отлагайте.

Ако блога ми ти допада, то абонирай се за публикациите в него

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *