Тежи ли думата на домоуправителя

Да, при всички положения думата на домоуправителя във входа на жилищния блок има тежест. Точно заради това е нужно да имате човек, който да изпълнява стриктно своите задължения и да спомага за благото на всички съкооператори. Разбира се, невинаги се случва, така че човекът, който отговаря за етажната собственост, е подготвен за тази работа.

За да се избере такъв отговорен човек, трябва да има единодушие, защото ако някой е против тази кандидатура, то значи има нещо, което пречи този човек да се нагърби с важния пост. Един от най-неприятните моменти е свързан с пристрастието на домоуправителите към дадено домакинство. При възникване на евентуален спор, се взимат страна на приятелски начела. За предпочитане е безпристрастен домоуправител, който мери всичко с един аршин. Само по този начин можете да очаквате съдействие от това лице, когато се налага. Този човек трябва да познава и прилага Закона за управление на етажната собственост, до последната негова буква.

В наши дни има и професионални домоуправители, които могат да заемат този пост. Разликата е, че съкооператорите са длъжни да отделят месечна сума, която се води като заплата на професионалиста. Обикновено не всички хора са съгласни на този вариант, тъй като смятат, че и сами могат да излъчат отговорен човек от входа, без да се налага външна и платена намеса. Нужно е да запомните, че от вашия домоуправител зависи бъдещето на входа. Запазете спокойствие и решете кой от съседите ви е най-достоен за тази позиция. Коментирайте въпроса с всички, за да чуете и тяхното мнение, ако и те са съгласни, издигнете кандидатурата.

В обобщение
От това, което написахме става ясно, че е нужен домоуправител с тежка дума, който да взима важни решения. Вие сте тези, които ще преценят, дали имате такъв човек във входа или ще се доверите на професионален домоуправител. И в двата случая, трябва да действате решително, за да живеете по-добре и да се разбирате със съседите си, без каквото и да е напрежение.

Ако блога ми ти допада, то абонирай се за публикациите в него

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *