Избор на евтин геймърски компютър

Изборът на геймърски компютър никога не е лесен. Потребителите, които обичат да играят компютърни игри са сред най-взискателните. Геймърският компютър трябва да има мощна видео карта, за да поддържа триизмерните образи. А мощният процесор и достатъчно РАМ памет са задължителни при такъв тип конфигурация. Това е така, защото ако процесорът Ви и РАМ паметта са недостатъчни за машината, тя ще започне да се натоварва и оттук започва “засичането” на любимата Ви игра. Изборът на подходяща кутия не е толкова важна за функционалността на компютъра Ви, но все пак е добре тя да говори сама за качеството си. Ще ви предложим с помощта на консултантите от Plasico IT Superstore конфигурация до 1000лв с помощта, на която няма да усещате насичане на любимите Ви игри.
Процесорът е най-важната част в компютъра Ви. Intel предлага ново поколение процесори от типа SkyLake, които са направени по 14nm и използват сокет тип 1151. Моделът на процесора е Intel Pentium G4400. Той e най-добрият процесор, който може да се намери за под 140лв. Моделът Intel Core i3 използва 22nm архитектура, но неговата цена започва от 250лв, което го прави два пъти по-скъп от предложения процесор. Ако все пак разполагате с по-голям бюджет, може да се възползвате от i3.

Изборът на дънна платка е доста труден без да сме избрали процесор. Но след като вече сме избрали такъв, единственото нещо, за което трябва да внимаваме е сокета да е същия като на процесора. В нашия случай сокета е 1151. Предложената от нас дънна платка е Asrock H110M-DGS. Това дънно не отговаря много на изискванията за геймърски компютър, но с оглед на ограничения бюджет е идеален вариант. Тази дънна платка поддържа DDR4 RAM памет. Ако сте решили да инвестирате повече пари в дънна платка, Вие бихте предпочели модел с четири слота за RAM памет.

Оперативната памет е важна за добрата работа на машината Ви. Ние се спряхме на две плочки с по 4GB RAM от производител ADATA. Това е поколение DDR4, която работи с тактова честота 2133MHz. Минимумът за съвременен компютър за игри е с най-малко 8GB RAM.

Идва ред на най-скъпата част в нашия геймърски компютър – видео картата. Ние предлагаме модела GeForce GTX 750 Ti 2GB, който е създаден от Gigabyte. Благодарение на видео картата Вие ще може да играете съвремените игри без да лаг. Ако все пак разполагате с по-голям бюджет и искате да закупите по-добра графична карта за вашата машина, ние предлагаме още един вариант- GeForce GTX 950 2GB ОС. Но ако сте ограничени от към бюджет, може да не закупите видео карта. Предложеният процесор разполага с Intel HD Graphics 510. Дори и без видео карта Вие ще може да играете популярните игри като CS:GO, League of Legends и други.

Достатъчно захранване за нуждите на новия ги геймърски компютър ще бъде 530W от DeepCool.

Ние предлагаме кутия Zalman-ATX Z1 Neo. Тя притежава достатъчно пространство за да събере всички части, но и има вградено охлаждане от 2 входящи 120мм. вентилатори и един изходящ отново 120мм. Двата входящи вентилатора светят със синя светлина, което придава красив вид на кутията. Тя е прозрачна и благодарение на това Вие може да следите кога компютъра Ви е за почистване.

Изборът на евтин и в същото време достатъчно мощен геймърски компютър може да ви затрудни, но ако наистина искате качествена машина, разгледайте предложениято на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107, където ще откриете изключително атрактвитни и финансово изгодни за вас предложения.

Ако блога ми ти допада, то абонирай се за публикациите в него

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *