Колко струва отпушването на канали

Всеки потребител се интересува от цените на отпушване на канали от фирма. За съжаление не може да се даде еднозначен отговор, тъй като различните фирми взимат различно. Все пак е добре да обясним, че колкото по-дълго отлагате намесата на професионален водопроводчик, толкова по-скъпо ще излезе ремонта. Ето за това, трябва да се действа енергично и навреме.

От друга гледна точка е добре да уточните за какъв вид отпушване на канали става въпрос. Така например, ако искате отпушване на мивка, тоалетна или тръби в банята, то това ще ви струва между 50 и 90 лева за отпушване на един брой тръба с ръчни инструменти. Ако желаете да се възползвате от услугата машинно отпушване на канал, цената може да стигне до 120 лева.

За отпушване на канали на къща цените започват от 90 и стигат до 200 лева. Външните канали са много упорити и изискват повече труд. Именно заради това и цената на ремонта е по-висока. Разбира се, отново напомняме, че всичко зависи от конкретния проблеми при вас.

Самата услуга, която ще извърши ВиК фирмата може да включва видео диагностика на канала, употреба на специални химически вещества и други действия. В този ред на мисли трябва да се изготви индивидуална оферта за всеки клиент, който желае отпушване на канализацията.

Имайте предвид, че когато за вас работят специалисти, ще се направи всичко възможно каналът или каналите да бъдат предпазени от повторно запушване за по-дълъг период от време. Именно за това е по-добре да не действате сами с баналните телове, сода за хляб и гореща вода, а да дадете тази важна работа на някой, който наистина разбира от нея.

В обобщение
По-горе в статията споменахме примерни цени на фирми за отпушване на канали. Това, разбира се, не са точните суми, защото има водопроводчици, които ще ви вземат и по-малко. Естествено, не бива да търсите най-обикновените услуги, защото те нямат да ви задоволят от гледна точка на качеството. А сега ви оставяме да проверите цените, и да вземете решение.

Ако блога ми ти допада, то абонирай се за публикациите в него

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *