Нуждата от ортопедичните обувки и стелки

obuvkiДнес в много от обувните магазини се предлагат ортопедични обувки. Повечето от тях са серийно производство, универсални са и всеки, който иска да се чувства комфортно докато ходи, може да си ги закупи. Тези обувки обаче не могат да задоволят индивидуални определени нужди. В случай, че имате сериозни здравословни проблеми, свързани с ходилата, тогава се нуждаете от обувки, изработени по предписание на лекар ортопед. Такъв вид ортопедични обувки се изработват строго индивидуално за болни ходила, които имат нужда от корекции.
Всяка година над 20 млн души по света имат нужда от ортопедични обувки. Те се използват главно от хора с диабет, при плоскостъпие и поради редица други здравословни причини. Мнозина смятат, че само болните се нуждаят от тези обувки, което изобщо не е вярно. В действителност благодарение на този вид лечебно средство се предотвратява инвалидност. Ортопедичните обувки облекчават болките в краката и гръбначния стълб при продължително ходене.
До болки в гръбначния стълб се стига заради височината на сводовете на стъпалата. Когато тази височина е намаляла, това означава, че сводовете са пропаднали и тогава стъпалата се претоварват на определени места, в следствие на което се претоварва и гръбначния стълб. Така започват по-сериозните проблеми с ходенето. За целта стъпалото трябва да се подпомогне. На помощ идва ортопедичната стелка, благодарение на която натоварването се разпределя правилно.
Ако имате нужда от лечение на стъпалата, препоръчително е да използвате индивидуално изработени за вас стелки, а не стандартните, които се предлагат в магазините.
Когато човек прави лечение, той трябва да се явява на периодични прегледи при лекаря ортопед, тъй като в някои случаи е наложително стелката да се коригира отново.
Дори и да нямате проблеми с краката си, специалистите съветват винаги да избирате внимателно обувките си. Здравето е на първо място, затова залагайте на качествени и комфортни обувки, тъй като неудобните рано или късно ще ви причинят сериозни щети.

Виж повече на: http://stylezone.bg/

Ако блога ми ти допада, то абонирай се за публикациите в него

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *